neljapäev, 15. jaanuar 2015

Sidrunikook

See kook on kõige parem otse ahjust tulnuna. Vala lihtsalt sooja siirupiga üle ja naudi. Soovitan väga tee kõrvale.



50g võid
1tl küpsetuspulbrit
120g nisujahu + 2spl durumjahu
150g suhkrut
120ml piima
1tl vaniljeekstrakti
1 muna
1 sidrunimahl ja -koor
6 munavalget
mandlilaaste (soovi korral)

Siirupiks:
1 sidruni koor ja mahl
2 spl suhkrut
1dl vett

Pane kaussi kõik kuivained (jahud, küpsetuspulber, suhkur) ja lisa neile võikuubikud. Sega kätega kuni tekib ilus purune tainas. Lisa pool piimast ja sega ühtlaseks ennem kui lisad ülejäänud piima. Lisa muna ja vaniljeekstrakt. Sega sisse veel sidrunimahl ja -koor. Viimaseks vahusta munavalged. Sega munavalged õrnalt taina sisse ja vala vormi. Küpseta 190 kraadi juures 30-35 minutit.
Siirup:
Pane potti sidrunimahl ja riivitud koor ja vesi. Keeda seda kuni suhkur on ära sulanud. Keeda seda natukene veel et see läheks paksemaks. Maitse seda et seal oleks piisavalt magus või hapu.
Kui kook tuleb ahjust vala sellele soe siirup peale ning naudi soojalt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar