reede, 27. veebruar 2015

Kook "Sini-must-valged lilled"

Kooli tuli iga-aastane koogi võistlus. Soovisime kindlasti proovida midagi uut ja huvitavat. Suhkrulillede ise tegemine oli just midagi sellist. Lilled tegime sini-must-valged ja koogi tegime pruuni. Valge koogi saamiseks asenda lihtsalt kreemis olev tume šokolaad valge šokolaadiga. Lilled said valmistatud lillepastaga ja värvitud sinise pulbervärviga. Lillede tegemisest on YouTube`is väga palju erinevaid õpetusi.

Kook sai tehtud koos Helene Põdraga.
Biskviit:
4 suurt muna
150g suhkrut
90g jahu
30g kartulitärklist
1tl küpsetuspulbrit
1 sidruni koor 

Immutamiseks:
1 pakk külmutatud kirsse
natukene tuhksuhkrut

Kreemiks:
4dl vahukoort
0,5dl suhkrut
200g tumedat šokolaadi
100g toorjuustu

 Biskviidi jaoks vahusta munad suhkruga. Sõelu jahu, kartulitärklis ja küpsetuspulber teise kaussi. Voldi munavahule juurde jahusegu. Lisa sidrunikoor. Küpseta 165 kraadises ahjus 40-50 minutit.
Püreesta kirsid ja lase läbi peene sõela. Lisa maitse järgi tuhksuhkrut (pigem jäta natukene hapum, kui magusam).
Kreemi tegemiseks vahusta vahukoor suhkruga. Ära üle vahusta. Sulata vesivannil šokolaad ja lase jahtuda. Sega vahukoorele juurde toorjuust ja šokolaad.
Lõika biskviit kolmeks ning immuta need. Lao biskviidid üksteise peale ja pane nende vahele kreemi ka. Katta pealt õhukese kreemikihiga ja pane see pooleks tunniks külma. Pärast poole katta kook korralikult kreemiga. Kaunista, kuidas soovid.

NAUDI!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar