Loomulikult tuleb vastlapäevaks teha vastlakukleid. Mina tegin vahelduseks natukene teissuguseid ka. Pooltele kuklitele lisasin põldmarjamoosi ja ülejäänudele mandlimassi. Sellest retseptist saab umbes 12 vastlakuklit.
50g pärmi
3dl piima
1dl suhkrut
1tl soola
100g võid
8-9dl jahu
3dl vahukoort
1-2sp suhkrut
Mandlimass (12 kuklile):
200g martsipani
1dl piima
või
moosi
Soojenda piim potis toa temperatuurini ja lisa sellele pärm. Vaata kindlasti, et piim ei oleks liiga soe, sest siis tapab see pärmi seene ära. Sulata vesi vannil või ning jäta see jahtuma. Lisa piimale suhkur, sool ja jahtunud või. Hakka vaikselt jahu sisse sõtkuma. Jahu lisamisel vaata kindlasti, et tainas tuleks õige konsistents. See peaks just käe küljest lahti tulema. Sõtku tainast korralikult. Pärast seda vooli sellest pall ning jäta rätiku alla seisma kuni see on kerkinud kahekordseks.
Vooli tainast pallid ning jäta rätikuga kaetuna veerandiks tunniks seisma. Pintselda üle suhkruveega ja pane 220 kraadisesse ahju 10 minutiks. Välja võttes pintselda saiad üle vähese veega ja lase jahtuda.
Mandlimassi tegemiseks riivi või hakki martsipan väikesteks tükkideks. Lisa piim. Lõika kuklitelt pealt ära väike tükk ja uurista natukene sisu välja ja sega martsipani ja piima segu juurde. Täida saiade sees olevad augud mandlimassiga.
Vahusta vahukoor suhkruga. Pane kuklitele peale vahukoor ja raputa üle tuhksuhkruga.
NAUDI!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar