See on üks parimad india toite. On olemas väga palju erinevaid variante teha karrisid, aga rohelised karrid on minu meelest kõige paremad.
Siin retseptis on kasutatud kana ja suhkruherned, aga võib veel kasutada väga palju erinevaid juurvilju. Olen teinud ka näiteks roheliste ubadega, krevettidega ja paprikaga. Vali lihtsalt, mis sulle maitseb ja lase käia.
1 purk kookospiima
Suhkruherneid
U. 300g kana kintsuliha
Karripasta:
2 suur peotäit koriandrit
1 peotäis rohelist sibulat
3 küüslauguküünt
2cm jupp ingverit
1-2 punane tšillit
1 laim
1 pulk sidrunheina
Seesamiõli
Oliiviõli
Valmista karripasta. See põhiliselt tähendab, et pane kõik koostisained blenderisse: hakki sibulad ja koriander natukene väiksemaks, koori küüslaugud ja ingver, võta tšillilt ära vars, tambi haamriga sidrunhein pehmeks. Kui kõik on blenderis lisa neile natukene laimimahla, seesamiõli ja soja kastet. Purusta kõik püreeks. Kui segu ei ole piisavalt vedel lisa veel hulka oliiviõli. Maitse nüüd segu, kas saa soovid juurde tšillit (karripasta võiks olla üsna terav, sest kookospiimas läheb see hiljem mahedamaks) või koriandrit.
Pane kuskil 2-3 supilusikat karripastat kuumale pannile ja prae korra läbi. Lisa karripastale kookospiim. Lisa kastmele kana kintsuliha tükid (kintsuliha on väga tähtis, sest sellel on rohkem rasva, kui rinnalihal ja tänu sellele ei kuiva see kastmes ära). Maitse kastet, kas on vaja juurde soja kastet või karripastat. Kõige lõpus lisa suhkruherned ja keeda neid veel paar minutit.
Raputa karri üle koriandri lehtedega ja serveeri koos riisiga.
NAUDI!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar