teisipäev, 28. aprill 2015

Kaneelikringel

See on äärmiselt pidulik ja uhke magustoit, mis sobib igasuguste tähtpäevade tähistamiseks. Seest mõnusalt kaneeline ja peal on kreemjas toorjuustuglasuur. 


Tainas:
5dl piima 
50g pärmi
1tl soola
2dl suhkrut
16dl jahu
200g võid

Täidis:
100g võid 
2dl fariinsuhkrut
3sl kaneeli

Glasuur:
100g toorjuustu
100g võid
1dl tuhksuhkrut
2sl piima
0,5dl heledat siirupit
3sl sidruni mahla

Sega käesoe piima ja pärm omavahel. Lisa segule suhkur ja sool. Nüüd hakka vaikselt lisama jahu ka kui tainast ei saa enam lusikaga segada kasuta sõtkumiseks kätt. Lisa ära kõik jahu ja pane sisse pehme või tükid. Mätsi kõik ühtlaseks tainaks ja sõtku seda veel paar minutit. Pane tainas puhta rätiku alla pooleks tunniks seisma.
Täidiseks sulata madalal kuumusel või ja lisa sellele suhkur ning kaneel. Lase segu jahtuda enne tainale peale panemist.
Sõtku tainas alla ja rulli lahti natukene jahusel tööpinnal. Määri lusika seljaga tainale peale täidis ja rulli see pikemast servast alates kokku. Lõika umbes viie sentimeetri paksused rullid. Aseta need ahjuplaadile tihedalt kokku ja küpseta 200 kraadises ahjus umbes 25 minutit (vaata, et tainas ei jääks seest tooreks). 
Glasuuri jaoks vispelda kõik koostisained ühtlaseks seguks. Natukene jahtunud saiale vala peale glasuur. Kaunistamiseks kasuta näiteks erinevaid marju.
NAUDI!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar