neljapäev, 2. aprill 2015

Laimi-beseekook

See kook on imeline kook, mis meenutab sulle kevadet ja suve. Täidis mõnusalt hapu ja peal magus besee. Kindlasti, kui viitsida, siis võiks taina alla ise teha. See annaks Kui sa igatsed suve, siis on see kook kindlasti sulle mõeldud.



Täidis:
700g kondentspiima
5-7 laimi
8 munakollased

Besee:
6 muna valged
200g tuhksuhkrut

800g muretaigent
laimikoor kaunistamiseks

Alusta põhjas ja rulli tainas küpsetuspaberil õhukeseks. Pane küpsetuspaberil olev tainas määritud pirukavormile. Vajuta kahvliga augud sisse ja kata tainas hõbepaberiga. Hõbepaberile aseta küpsetusherned. Küpseta 200 kraadises ahjus 10 minutit. 
Täidise valmistamiseks sega kondentspiim, 5 laimi mahl ja koor ning munakollased. Kindlasti maitse segu, sest see ei tohiks olla eriti magus kuna besee seal peal on väga magus. Kui segu on liiga magus lisa veel juurde laimi mahla. Vala segu natukene jahtunud põhjale ja küpseta 165 kraadises ahjus umbes 20 minutit. Küpsenud täidis peab kergelt võdisema.
Vahusta munavalged ja lisa neile vähehaaval suhkrut. Tugev vaht pane pritskotti ja katta terve kook väikeste tupsudega. Pane tagasi ahju ja küpseta kuni kook on pealt kuldpruun.
NAUDI!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar